Metroseksüelmiş!

Kendileri giyim kuşamına dikkat eden, ağzı laf yapan, konuşmayı seven, bir arkadaşımızdır.

Üç-dört kişilik bir grup halinde sohbette iken, söz kılık kıyafetten açıldı. Malum arkadaşın kıyafetindeki özellikler üzerine sohbete döndü. Gömlek-kıravat uyumu, elbisenin durumu, saç-sakal traşı gibi konulardan bahsediyorduk.

Malum arkadaş, bize dönerek, “Hepiniz köylülükten kurtulamamışsınız. Biraz kendinize bakmanız gerekir.” dedi. Ben de dahil olmak üzere itirazlar başladı. Şaka bile olsa “köylülüğü” suçlar-aşağılar tarzda konuşmasına karşı çıktık. Dahası kendisine eleştirilerimizi ağırlaştırdık. Normal bir erkeğin onun gibi süslenmeyeceğini dile getirdik. (Hemen belirteyim ki, eleştirilecek kadar süslü değildi. Ancak biz kendisini kızdırmak istiyorduk.)

Cevabı farklı oldu. “Siz” dedi, “Allahın Köylüleri siz ne anlarsınız. Ben metroseksüel bir erkeğim.”

Ne demek istediğini ben ve bir-iki kişi anlamıştık. Ancak, grupta bulunan kadim dostumuz Hızarcı, ya anlamadı ya da anlamazlığa vurdu: “Ne” dedi. “Ho… seksüel misin?”

Bir an şaşırdık. Ardından kahkahalar patladı. Konuşmaya şahit olan bizler katıla katıla gülerken, Hızarcı da bize katıldı.

Malum şahıs önce sarardı. Bozulur gibi oldu. Açıklama gereği duydu: “Hayır abi. Bakımlı erkek demektir.”
Ancak kahkahalarımız arasında açıklamaları kaynadı gitti.

Tüm seçim sürecinde malum arkadaşla ve Hızarcı ile ne zaman yan yana gelsek, lafı döndürüp dolaştırıp aynı konuya getiriyorduk. Hızarcı bütün saf görüntüsü altında soruyordu: “Neydi o? Ho..seksüelmiydi?”

Bizim arkadaş her defasında açıklama yapıyordu. En son çareyi Metro turizmde buldu. Hızarcıya dönerek kelimeyi unutmaması için formülü verdi: “Bak Abi. Sen Ulusoy’un işletmecilerindensin ya. Bir de Metro var. Onu da bilirsin. Hah işte benim ki Metroseksüel… Metroseksüel.”

O günden sonra bizim arkadaşın adı Metro Turizm olarak kaldı. O da Amasya gibi tarih ve kültür şehrinde metroseksüel geçinmenin bedeli oldu.

Sosyal olun, Paylaşın!
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Metroseksüelmiş! için bir cevap

  1. Malum arkadaşdan sevgi saygı ve hürmetlerle der ki:

    Sevgili abeycim:Sitende banada yer verip zaman ayırdığınız içn tşklr.Aramızda geçen bu hoş sohbet seçim atmosferinden azcıkta olsa uzaklaşıp kahkahalar atarak motivasyonumuzu güçlendirmek için benim bilerek ortaya attığım bir sözcüktü (Metro seksuel) sizi ve sevgili abeyim Hızarcı Agayı ve diğer arkadaşları şakada olsa aşağılamak gibi bir düşünce içerisinde olmam mümkün değildir. sizlerin hiç birinizin böyle algıladığınıda sanmıyorum.Ben hayatımda mütevazi yaşamayı kendime şiar edinmiş biri olarak bu güne kadar (istisnai haller hariç) parfüm bile kullanmamış biri olarak kendimi hiçte bakımlı biri olarak görmedim.Sizinde yakınen tanıdığınız eşim(Bacının) baskıları sonucu seçim atmosferinde biraz renkli ve uçuk kıyafetler giydiğimin farkındayım =))))
    siz pazar yerinde esnafa ve tanıdığımız kişilere hatta sn:kadın kolları başkanımızda dahil olmak üzere normal bir erkek böyle kıravat takarmı(Lila renk) diye şakalaştığınızda hepside ağız birliği yapmışcasına aaa çok güzel yakışmış cevabını verdiklerinide size hatırlataırım ===)))))))))))))
    ltfn kıskanmayın eşleriniz hanfedilerin sözünü dinlerseniz sizlerde Metro seksuel olursunuz haaaaa haaaaaaa slmlr abecim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir