Güler misin; ağlar mısın?

Bayılıyorum bizim siyasetçilere… Yazı konusunda sıkıntı yaşatmıyorlar.. Üstelik mizah, espri acı tebessüm, ıstırap… Tekmili birden…

Bu haftaki yazı konum olarak Ankara yolunu yazacaktım. Hani şu seçim öncesinde ala-yı vala ile başbakanımızın-bakanlarımızın açtığı yolu…

Derken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Şili’deki maden kazası ile ilgili bir açıklama yaptı. Halt etti..….

Yakında Ankara yolundan Merzifon istikametine yolculuk yaptınız mı?

Ben bu hafta Amasya’ya kadar gittim. Duble yolumuz olmuş trafik tuzağı… Nerede sağdan tek şerite düşer; nereden sola sapar; nerede çift yoldur, gün be gün değişir. Sakın ola ki normal hızda seyretmeye kalkmayın. Hele ki geceleri..

Karşıdan gelen ışıklar gözünüze vururken ani bir sapağı kaçırıp bir yerlere girmeniz yüksek ihtimaldir. Yoldaki çukurlar, setler, asfalt bozuklukları cabası..

Kavakta bir köprü (?) ve kavşak inşaatı var. Yol açılalı neredeyse 4. yıl oluyor; Hala bitmedi. Sağdan soldan tali yollardan servis veriliyor.

Yollardaki tamirat ve yapım çalışmaları dört yıldır bitmedi.

Havza-Çeltek arasında bulunan 3 adet tünelin iki taraflı açık olduğuna son iki yıldır hiç rastlamadım. Hep tek şeritten yol verilmekte. Ne biçim bakım-tamirattır ki yıllardır bitirilemedi…

Hakkını yemeyelim: Yer yer çift şeritin açık olduğu bölümler var. Gece karanlığında  normal hız sınırlarında seyrederken 50 metrelik bir alanda konmuş işaretler ve keskin sapmalarla tek şerite düşüyorsunuz. Karşıdan gelen araçların ışıkları gözünüzü almışken ve hele hele mevsim şartlarına bağlı yağışlı havalarda bir an geç kalırsanız veya  yol-hava şartlarına bağlı olarak yavaşlayamazsanız kazaya hazır olmanız gerekir.

Hiç kimse mazeret bulmaya çalışmasın. Dört yıldır bitirilemeyen bu yolların gerekçesi olamaz. Kaldı ki idari makamlar mazeret bulma değil; çözüm bulma ve hizmet yerleridir.

Etkili ver yetkili kişiler bu durumdan sorumludurlar. Hele hele önümüzdeki günlerde mevsim şartlarına bağlı olarak gelişecek olumsuzluklardan ve olabilecek kazalardan sorumlu olacaklardır.

Diyeceksiniz ki, sorun sadece Samsun-Ankara yolunda mı?

Tabii ki değil. Bafra, Çarşamba yollarında da aynı durumun söz konusu olduğu anlatılıyor. Suluova-Amasya arasındaki yolda da benzer durumlar var.

Bu konuda son olarak iki sorum olacak:

1. Duble yol açıldığından beri inşaat-tamirat sahalarında şimdiye kadar kaç kaza oldu ve kaç kişi öldü.

2. Başbakanımız tarafından açıldıktan sonra duble yolun tamiratı ve bakımı için kaç liralık ek masraf yapıldı?

Cevap gelirse bu sütunlardan yayınlayacağım.

….

Zonguldak Karadon Maden Ocağı’nda 17 Mayıs’ta meydana gelen grizu faciasında 30 işçi yaşamını yitirmişti.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, “Güzel öldüler. O konuda ben acı çekmediklerini ve fizik olarak da güzel öldüklerini buradan rahatlıkla söyleyebilirim.” demişti.

Son günlerde Bakan Ömer Dinçer, özel bir TV’ye Şili’deki maden kazasındaki kurtarma çalışmalarını değerlendirirken, “Zonguldak’ta grizu patlaması, Şili de göçük oldu. Eğer bizde göçük olsaydı, işçiler hayatını kaybetmeyecek ve sadece 3 günde çıkaracaktık. Biz çok daha iyiyiz” demiş…

Gerçi eski bir atasözümüz “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” der ama..

Yine de, “Atma Recep din kardeşiyiz.”

Zonguldak Karadon’da 17 Mayıs’taki kazada kaybolan iki madenciden Dursun Kartal’ın 23 yaşındaki oğlu Turgut Kartal, “Keşke benim babamda çıksaydı, tabutu olsaydı yine sarılabilseydim, başka bir şey istemiyorum. Bazen düşünüyorum, babam sağ olsaydı yine de bugüne kadar kurtarılamayacak mıydı? İçeride sağ olup olmadığını da bilmiyoruz, ilk başlarda bir umut vardı içimizde, belki kuyunun kenarındaydı. Nereden bilebiliriz ki? Tüm yetkililere sesimizi duyurduk.” demiş.

Başkaca yoruma gerek kalmıyor.

Sosyal olun, Paylaşın!
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir