Ani’de namaz

MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli seçim kampanyasını tüm il başkanları ile birlikte Ani’de kılacağı Cuma namazı ile başlatacağını açıkladı. Ardından kıyamet koptu. Seçim öncesinde başlatılan MHP’siz parlamento çalışmaları süratlendi.

Eski solcu, eski ateist, kiliselerde ayin yaptırmaktan sorumlu kültür bakanımız, Ani’de namaz kılınamayacağını açıkladı. Yetinmedi, böyle bir hareketin dinin siyasette kullanılması olacağını ve anayasal suç oluşturacağını bildirdi. Seçim süresince dut yemiş bulbul gibni susan beyefendi, MHP ve ülkücülerin karşısında aslan postu giydi. Aklıma Ziya Paşa’nın mısraı geldi: “Bed astane necabet mi verir üniforma.” Sahi o beytin ikinci mısraı nasıldı?

Ani Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya ilk girdiği yer olması dolayısıyla özellik taşıyor. Sayın Bahçeli de seçim çalışmalarını aynı yerden ve namazla başlatmayı amaçlamış.

Anlaşılan birileri bundan rahatsız olmuş.

Kim mi, o birileri?

Sümela’da ayin yapılmasına izin verip, bilcümle pontusçuları, misyonerlik çalışması mensuplarını, Barthalemous ve diğer papazları Trabzon’a doldurup, naklen televizyon yayınları ile birilerine şirin gözükme gayretinde olanlar…

Ahtamar kiliesesinde ayin düzenleyip, Ermeni iddia ve taleplerine dolaylı destek ve zemin hazırlayanlar…

Papa’nın elini öpenler…

Cuma hutbelerinde, “İnneddine ind’Allahül islam” (Allah indinde din islamdır) ayeti kerimesini yasaklayanlar.

Hıristiyanlarla anlaşabilmek için Kelime-i Şahadetten “Muhammeden Resulallah” bölümünün çıkarılabileceğini ileri sürenler.

Otuz Ramazan süresince iftar sofralarında-namazlarda propaganda yapanlar..

Bayram namazında cami avlusunda propaganda yapan ucuz siyasetçiler…

Rum-Ermeni-Sürayni-Katolik-Protestan tüm Hıristiyanlara kedi uysallığı gösterirken, Türk Ortodoks kilisesi sözcüsü Sevgi Erenerol’u içeri tıkanlar… Sahi O’nun Türk olmaktan başka ne suçu vardı?

……..

Sahi MHP ve ülkücülerin kılacağı namazdan niye rahatsız oluyorlar ki?

Yoksa namaz kılmak İslam’ın beş şartından biri değil de, sadece sizin tekelinizde mi? Yoksa namaz kılabilmek için sizin gibi kilise ayinlerine de katılıp izin mi almak gerekiyor?

Ani’de namaza bu kadar karşı çıkarsanız, Taksim’e camiyi nasıl yapacaksınız?

Yıllarca “Ayasofya’da namaz” söylemleri ile mütedeyyin insanların duygularını istismar ettiniz. Ayasofya’da ne zaman  namaz kılacağız? Yoksa onu da ayinden sonraya mı bıraktınız. Gerçi benim tahminim siz Ayasofya’da ayine bir yerlerin zoruyla izin verirsiniz ama namaza izin sizi aşar…

Bu noktada büyük ozan Abdurrahim Karakoç’un dizelerini hatırlamamak mümkün değil:

“Namaz kılmak yasak amma

Papa girer eyler dua

Kim layiklik derse buna

Piç değil mi gardaş; Piç.

Acemi tavlar eke’ler,

Bedeni yuttu lekeler.

Başımızda tenekeler

‘Taç’ değil mi gardaş; Taç.

Yıllarca sürdü bu çile

Ancak dile kolay dile

Ve şimdi uyansak bile

Geç değil mi gardaş; Geeeeç.“

……

MHP’lilere ve ülkücülere bir önerim var. Ani’de namaz iyi bir düşüncedir. Her türlü engellemeye rağmen gerçekleştirilmelidir.

Birileri, Türk milliyetçiliğini siyaset sahnesinden silme gayreti içerisinde. Bu istek, Milletin bekasına yönelmiştir. Bu tehdidi kırmanın yolu çarşı-pazar-fabrika-dükkan-tarla-tapan-bahçe-köy demeden çalışmaktır. Bunun ilk adımı da küskünlerin gönlünü almaktır. Gönlünüzü ve kapınızı açınız. Bu kadro cumhuriyetin yetiştirdiği en geniş ve en birikimli kadrodur. Gereğini başarırlar.

Sosyal olun, Paylaşın!
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir