Kültürsüz Kültür Bakanı

MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli Ani’de Cuma namazı kılacağını açıklaması ile başlayan tartışmalar sürüyor. O Ani ki, Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girdikten sonra ilk Cuma namazını kıldığı ilk yerdir ve dahi kiliseden camiye çevrilen ilk binadır. O nedenledir ki Fethiye Camii olarak anılmaktadır.

Tarihi ve kültürel önem taşıyan o yerde, Kars, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Ardahan, Iğdır ve çevre illerden gelen beş bin ülkücü, Bahçeli ile birlikte ve rahmet altında namazlarını kıldılar.

Allah kabul etsin.

Bahçeli, bu hareketle seçim çalışmalarını başlatmayı amaçlamış. Hayırlı olsun.

Bazı köşe yazarları ve yorumcular, din-siyaset açısından eleştirilerde bulunuyorlar. Hiç önemli değil. Ülkücüler ağızları ile kuş tutsalar o eleştiriler devam edecektir. Arada sempatik görünen ifadeler kullanan ve sonra akıl verenlere gelince, sormak lazım: “Hayatınızda bir kez olsun MHP’ye oy verdiniz mi veya verecek misiniz?”

Dindar iktidarın abdest-namaz bilmez kültür bakanı, ilk açıklamasında buyurdu ki, Ani’de namaza izin vermeyeceklermiş. Eski solcu, eski ateist, kiliselerde ayin yaptırmaktan sorumlu kültür bakanımız, böyle bir hareketin dinin siyasette kullanılmasıymış ve anayasal suçmuş.

Bakan Bey, sözlerine Bahçeli’nin isterse bireysel olarak cuma namazını kılabileceğini ekledi. Suç oluşursa adliyenin ve savcıların ilgilenmesi gerekeceğini, kendisinin bakan olarak suç tespitinde bulunamayacağını unuttu veya bilmiyordu. Ya da son değişiklikle savcıların kendi emirleri altına girdiğini kabul ediyordu. Bunu söylerken, Ramazan süresince iftar sofralarını-camileri miting alanlarına çevirenleri, Bayram Namazı’nda cami avlusunda propaganda yapanları göz ardı ediyordu. Milletin de unuttuğunu sanıyordu.

Bahçeli’ye tek başına Cuma namazı kılmasını tavsiye ederken, cehaletinden öte dinle imanla, abdestle namazla ilişkisini ortaya koyuyordu. Adam Cuma Namazı’nın cemaatle kılınacağını bilmiyordu. Gerçi Bahçeli, kibarca anlattı. Faydası olur mu? Bilemiyorum. “Namaza niyeti olmayanın, ezanda kulağı abdestte gözü olmazmış.”

Kültür Bakanımız, Sümela’da ayin yapılmasına izin verip, bilcümle pontusçuları, misyonerlik çalışması mensuplarını, Barthalemous ve diğer papazları Trabzon’a doldurup, naklen televizyon yayınları ile birilerine şirin gözükmeyi bilir…

Ahtamar kilisesinde ayin düzenleyip, Ermeni iddia ve taleplerine dolaylı destek ve zemin hazırlamayı bilir…

Rum-Ermeni-Süryani-Katolik-Protestan tüm Hıristiyanlara kedi uysallığı gösterirken, Türk Ortodoks Kilisesi sözcüsü Sevgi Erenerol’u içeri tıkılması karşısında “tık” demez. (Sahi O’nun Türk olmaktan başka ne suçu vardı?)

Kültür bakanımız, Cuma hutbelerinde, “İnneddine ind’Allahül islam” (Allah indinde din İslamdır) ayeti kerimesini yasaklayanlarla beraberdir.

Papa’nın elini öpenlere… Hıristiyanlarla anlaşabilmek için Kelime-i Şahadetten “Muhammeden Resulallah” bölümünün çıkarılabileceğini ileri sürenlere “gık” demez…

Sonra kalkar; Ülkücülere Cuma Namazı fetvası verir.

Kibarca ama bir müslüman için çok ağır olan cevabını alır.

…..

Merak ediyorum; Bahçeli’nin cevabı üzerine yüzü kızardı mı?

En son Cuma Namazını ne zaman kıldı?

Hayatı boyu bir kez Cuma namazı kıldı mı?

….

Bahçeli Ani’de yaptığı konuşma anlayana açık bir derstir: “Horasan erenlerinin hikmetini, alperenlerin yiğitliğini, Türk milletinin büyüklüğünü tüm dünyaya haykırmak için geldiniz.

Bugün bayrağa, Türk’ün tarihine sahip çıktığınızı bir kez daha gösterdiniz.

Vatanın sahipsiz olmadığını açıkça ispat ettiniz…

Bedeli neyse öderiz, ama asla vatanımızdan vazgeçmeyiz. Ecdadımızın aziz mirasına kem gözle bakanın haddini bildiririz.”

….

Sahi MHP ve ülkücülerin kılacağı namazdan niye rahatsız oluyorsunuz ki?

Yoksa namaz kılmak İslam’ın beş şartından biri değil de, sizin emrinizle mi düzenleniyor? Geçmişte namazı-ezanı susturan değiştiren Emeviler, günümüzde lanetle anılıyor. Sizlerde onlar gibi mi olmak istiyorsunuz? tekelinizde mi?

Yoksa namaz kılabilmek için once kilisede ayine katılmak mı gerekiyor?

Ani’de namazdan niye bu kadar rahatsız oldunuz? Yoksa orada da ayin mi yapacaktınız?

Yıllarca türbanı savundunuz. İktidara geldiğinizde ilk sözünüz, “Gündemimizde böyle bir konu yok” oldu. Yıllarca tüürbanı savundunuz. Elinizde imkan varen savsakladınız. MHP destek verdi. Halletmediniz. CHP’den destek istediniz; Ne olacağı belli değil.

Kliselere gösterdiğiniz ilgiyi başörtüsüne gösterseydiniz şimdiye kadar elli kere hallolurdu. Yapmadınız!

Taksim’e camiyi nasıl yapacaktınız. Neredeys her sokakta bir kilise açılmasını sağladınız. Yıllarca “Ayasofya’da namaz” söylemleri ile mütedeyyin insanların duygularını istismar ettiniz. Ayasofya’da ne zaman  namaz kılacaksınız? Yüreğiniz yetmiyor mu?

Yoksa onu da ülkücülerden mi bekliyorsunuz?

Sosyal olun, Paylaşın!
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir